luni, 30 iunie 2014

Complexul Sportiv Naţional Bascov - Budeasa

Situat într-o zonă pitorească, detaşat complet de tumultul vieţii cotidiene, la 5 km de municipiul Piteşti, de o parte şi de alta a râului Argeş, Complexul Sportiv Naţional Bascov - Budeasa este locul ideal atât pentru cantonamentele grupurilor sportive, cât şi pentru relaxare.


Complexul Sportiv Naţional Bascov - Budeasa deţine şi administrează o bază materială sportivă destinată cu prioritate pregătirii loturilor naţionale şi olimpice, precum şi organizării competiţiilor sportive de nivel naţional şi internaţional.



Complexul Sportiv Naţional Bascov - Budeasa pune la dispoziţia federaţiilor sportive şi celorlalte structuri sportive, baza materială şi serviciile aferente, necesare procesului de pregătire şi activităţilor competiţionale.

În cadrul C.S.N. Bascov se desfăşoară cu prioritate pregătirea în regim de cantonament a sportivilor şi tehnicienilor componenţi ai loturilor naţionale şi olimpice.


Celelalte categorii de sportivi pot efectua pregătire în cadrul Complexului Sportiv Naţional Bascov - Budeasa, cu respectarea prevederilor privind normele de folosire a bazelor sportive şi unităţilor de cazare aflate în administrarea instituţiilor subordonate Ministerului Tineretului şi Sportului.

Pentru activităţi extrasportive, Complexul Sportiv Naţional Bascov - Budeasa pune la dispoziţia persoanelor fizice sau juridice baza materială sportivă şi celelalte dotări, în măsura în care acestea sunt disponibile şi se încadrează în programul aprobat de conducerea complexului.


Complexul Sportiv Naţional Bascov – Budeasa s-a înfiinţat în 1982, ca bază nautică. Iniţial, s-a construit turnul şi tribuna, pontoanele şi cabinele cu duşuri.

În anul 1986 investiţiile realizate în cadrul Complexului Sportiv Naţional Bascov – Budeasa au intrat în patrimoniul Consiliului Judeţean de Educaţie Fizică şi Sport Argeş, precum şi în subordinea CNEFS.

În 1988 s-a finalizat şi construcţia hotelului din cadrul Complexului Sportiv Naţional Bascov – Budeasa, care are 140 locuri capacitate de cazare, aspect care a permis şi dezvoltarea activităţii sportive de performanţă în cadrul acestei unităţi.

În anul 2001 Complexul Sportiv Naţional Bascov – Budeasa a fost conectat la reţeaua de gaze. Hotelul a fost modernizat, fapt care a dus la creşterea condiţiilor de confort şi a veniturilor proprii obţinute de acest complex sportiv.

În perioada 2005 – 2006 s-a construit sala de judo şi box din cadrul Complexului Sportiv Naţional Bascov – Budeasa.

În 2011 s-a modernizat “turnul de finish” de la pista de kaiac – canoe a complexului sportiv.



În acest an, 2014, se fac pregătiri şi se asigură dotările necesare pentru organizarea în cadrul Complexului Sportiv Naţional Bascov - Budeasa a unui Campionat European de Sprint, în luna septembrie 2015, precum şi pentru introducerea în circuitul internaţional a pistei de kaiac-canoe;

Baza de cazare a Complexului Sportiv Naţional Bascov - Budeasa conţine în principal un hotel, care dispune de 140 locuri de cazare - apartamente şi camere cu trei paturi, care beneficiază de încălzire şi apă caldă de la centrala proprie.



Fiecare cameră a hotelului dispune de baie proprie, frigider, televizor şi internet wireless.

Complexul Sportiv Naţional Bascov - Budeasa pune la dispoziţie oaspeţilor săi un bar propriu, care oferă o gamă variată de produse, care pot fi savurate alături de prieteni, la o partidă de biliard.



Complexul Sportiv Naţional Bascov - Budeasa are o sală de mese, unde se mănâncă preparate culinare tradiţionale, specifice bucătăriei româneşti, dar şi preparate internaţionale.

Complexul Sportiv Naţional Bascov - Budeasa pune la dispoziţia oaspeţilor săi:
- sală de lupte;
- sală de haltere;
- sală de forţă;
- teren de minifotbal cu instalaţie de nocturnă;
- pistă de caiac-kanoe;
- saună;
- cadă pentru hidromasaj;
- transport microbus;
- cazare în căsuţe tip camping;


Cazarea, masa şi folosirea bazei sportive beneficiază de tarife mai mult decât atractive.



Toată această bază materială sportivă şi celelalte dotări sunt puse la dispoziţie în limita locurilor disponibile şi în concordanţă cu regulamentul de organizare şi funcţionare al Complexului Sportiv Naţional Bascov - Budeasa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu